Keuken

Home » Duurzaamheid » Keuken

Inductie koken

Van het gas af.. op naar inductie koken. Is dat wat?

JA!!!!

Het is naast van het “gas af” ook nog eens veel veiliger (voor de kids), makkelijker en dus “meer duurzaam”. Je blijft natuurlijk energie verbruiken, maar omdat enkel metalen plaat onder de pan verwarmt wordt en niet de warmte om de pan heen gaat, is je rendement hoger.

Soms zijn er wel nieuwe pannen nodig! Je kan dat testen met een magneetje. Blijft die plakken? Dan kan je de pan gewoon gebruiken!

Plasmafilter afzuigkap

Met een traditionele afzuigkap doen we eigenlijk iets heel doms…

We blazen “gewoon” warme lucht het huis uit! En dat met wel tot 600 m3 per uur! Dat betekend dat dan binnen een uur uw huis “leeg is”.

Recirculatie is een prima alternatief.  Bij deze manier van afzuiging wordt uw afzuigkap voorzien van een recirculatiefilter. De kookdampen worden door het filter aangezogen, waarbij de geuren worden geneutraliseerd. De overgebleven, van geur geschoonde kookdamp, komen terug in de keukenruimte.

Plasmafilter:
Een Plasmafilter is een filter dat een aantal geavanceerde technieken combineert.

Dit filter werkt voornamelijk op basis van ionisatie. Door deze techniek te combineren met de standaard “actief kool techniek”,  worden naast kookluchtjes ook pollen, bacteriën en fijnstof uit de lucht gefilterd. Dit maakt dat een Plasmafilter naast een uiterst efficiënte “kooklucht verwijderaar” ook voor mensen met luchtwegaandoeningen (zoals astma) een uitkomst kan bieden. Bovendien is de levensduur van een Plasmafilter extreem lang nl. 10 jaar! (Bron bovenstaande tekst firma Remivent)